11 Şubat 2016 Perşembe

Kıymalı Lahana Sarma


Malzemeler:

1 orta boy lahana
250 gr kıyma
Yarım su bardağı bulgur
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Karabiber
Sumak
Tuz


Yapılışı:

Lahananın orta göbeğini yuvarlak şekilde kesip çıkardıktan sonra biraz kaynayan tuzlu suya göbeği alta gelecek şekilde koyup yapraklarının kolaylıkla çıkması sağlanır ve yapraklar tek tek haşlanıp soğuk suya atılır. Kalın damarları bıçakla yarısı kesilecek şekilde traşlanır. Onları tencerenin dibine koyabilirsiniz.

Geri kalan malzemelerden domates salçası hariç ve soğanı rendeleyip hepsini derin bir kapta iyice harç yaptıktan sonra tencereye yağ koyup lahanaları sararak üzerine salçayı biraz suyla açıp  gezdirdikten sonra  sarmalarla tencerenin yarısına gelecek şekilde su ilave edip üstüne tabak kapatıp kapağını hiç açmadan kısık ateşte suyunun rengi koyu olana kadar pişmeye bırakırız. Piştiğini hem sarmaların renginden hem de suyun koyu olmasından anlayabilirsiniz.

Yoğurtlu sarımsak hazırlayarak servis yapınız.

Afiyet olsun:)


Not: Görselde suyu az haldeyken çekmiştim. Alttaki sıraya çıkacak kadar su ilave etmelisiniz.

Normalde artan malzeme ile kabuska yaparlar ama üzerinde midye kabuğu gibi olan bazı yapraklar dışında malzeme artmadığı için iç harcından çok az artınca onu da  ilave yumurta ve ince bulgurla sulu köfte çorbası yapmayı uygun gördüm .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder